Kom och lyssna till vad våra politiker gör!

9 juni, 2018
Haninge kvinnojour

Inbjudan

Haninge kvinnojour i samverkan med Brottsofferjouren Haninge Nynäshamn och Manscentrum Östra Södertörn bjuder in till paneldebatt där Haninges politiska partier får ett gyllene tillfälle att profilera sig kring arbetet mot mäns våld mot kvinnor och barn.
Peter Svensson, medgrundare av Huskurage, föreläsare och moderator inleder med sin föreläsning om machokultur och maskulinitetsnormer. Hänger kultur och normer ihop med det våld som killar och män utövar? Vad gör Haninges politiker för de utsatta kvinnorna och barnen? Hur högt värderat är denna fråga på den politiska dagordningen? Vilka förutsättningar ger man för behandling och påverkan av våldsutövare och män i krissituationer? På vilket sätt har höstens massiva me-too-debatt påverkat det politiska arbetet? Yttersta konsekvensen av me too – är det mäns våld mot kvinnor?

Dessa frågor, och många fler, vill vi ställa till våra politiker i Haninge denna sensommarkväll. Tid: Den 30 augusti kl. 18.00-20.00 Plats: Haninge kulturhus, Poseidons Torg, Handen