Aktuellt

Verksamhetsberättelse

Här kan du läsa vår verksamhetsberättelse för år 2016. Klicka här för att öppna filen (PDF).

 

Tjejjouren 1 år!

I augusti fyller Haninge tjejjour 1 år! Det firar vi med en fest den 12 augusti. Vi välkomnar alla unga tjejer att fira med oss! Artistuppträdanden och workshops står på programmet. Information om plats och tider dyker snart upp på Haninge tjejjours Instagram och Facebook. Följ oss där för mer information!

Utbildning i Mäns våld mot kvinnor och barn

Utbildningen vänder sig till dig som är kvinna och som är intresserad av att få kunskap om feminism, systerskap, kvinnorörelsens historia, våldets dynamik, myter om våld och våldets uttryck. Träffarna är utformade som workshops med inslag av teori och med besök av gästföreläsare som arbetar professionellt med mäns våld mot kvinnor. Du kommer att få många möjligheter till reflektion och gruppövningar. Teoriavsnitten syftar till att ge kunskap och förnyat ”reflektionsmaterial”. Utbildningen ger dig en baskunskap som är nödvändig att ha för att gå vidare till att eventuellt arbeta ideellt som jourkvinna framöver.

Du kan välja att gå utbildningen för att du vill förkovra dig och förstå mer om våld i nära relationer. Under utbildningens gång kan du ta ställning till om du vill arbeta ideellt för Haninge kvinnojour.

Kort om utbildningen:

Åtta (8) tillfällen som genomförs följande datum: 4/9, 18/9, 2/10, 16/10, 30/10, 13/11, 27/11 och 11/12.

Tid: 18.00-21.00.

Plats: Gamla kommunhuset, Runstensvägen 11 i Handen.

Utbildningen är kostnadsfri.

Anmälan görs till Kim Loeld, Haninge kvinnojour på mejladress: kim.loeld@haningekvinnojour.se.

Skriv ”Utbildning Mäns våld mot kvinnor och barn” i ämnesraden och anmäl dig senast den 14 augusti.

För att säkerställa att dina förväntningar på utbildningen stämmer överens med Haninge kvinnojours förväntningar, har vi som rutin att ordförande och kursledare Kim Loeld ringer upp samtliga anmälda deltagare för en kortare ”intervju”. Du får berätta något om vem du är och varför du vill gå utbildningen. Ange därför ditt telefonnummer i din anmälan.

Välkommen att anmäla dig till kursen i Mäns våld mot kvinnor och barn!

Medlemsmöte

Den 17 oktober klockan 18.30–21.00 hälsar vi dig som medlem välkommen till höstens medlemsmöte – ett möte som vi vill ska vara lustfyllt och lärorikt! Det lustfyllda skapar vi gemensamt, vi snackar, vi delar erfarenheter och vi äter och dricker något lätt därtill. Lärandet och inspirationen får vi genom vår stridbara gäst, författaren och journalisten Maria Sveland. Så här beskriver hon sin föreläsning:

”KVINNOHATET – en föreläsning om antifeminism och rasism

På 90-talet ville alla vara feminister, sedan förändrades allt.

Dokumentären Könskriget blev startskottet och en dörröppnare för det alltmer öppna och ogenerade feministhat som präglat debatten de senaste åren och som förvärrades i och med SD:s inträde i politiken. I sin bok Hatet berättar journalisten och författaren Maria Sveland om hur detta möjliggjordes, om feminismens envisa kamp för mänskliga rättigheter och om hur antifeminism och rasism går hand i hand.”

Anmäl dig senast den 10 oktober till kim.loeld@haningekvinnojour.se

Välkommen till Haninge kulturhus den 17 oktober klockan 18.30–21.00.

Maria Sveland föreläser från klockan 19.00.

Om du inte är medlem, bli det! Läs mer om hur du blir det under fliken ”Stöd oss”, ”Medlem”.