Aktuellt

Informationsbroschyrer på flera språk

Vi har tagit fram vår informationsbroschyr på engelska, polska, spanska, turkiska, persiska och arabiska. Kontakta oss gärna på haninge@roks.se om du önskar få en eller flera broschyrer kostnadsfritt.

Utbildning i Mäns våld mot kvinnor och barn

Utbildningen vänder sig till dig som är kvinna och som är intresserad av att få kunskap om feminism, systerskap, kvinnorörelsens historia, våldets dynamik, myter om våld och våldets uttryck. Träffarna är utformade som workshops med inslag av teori och med besök av gästföreläsare som arbetar professionellt med mäns våld mot kvinnor. Du kommer att få många möjligheter till reflektion och gruppövningar. Teoriavsnitten syftar till att ge kunskap och förnyat ”reflektionsmaterial”. Utbildningen ger dig en baskunskap som är nödvändig att ha för att gå vidare till att eventuellt arbeta ideellt som jourkvinna framöver.

Du kan välja att gå utbildningen för att du vill förkovra dig och förstå mer om våld i nära relationer. Under utbildningens gång kan du ta ställning till om du vill arbeta ideellt för Haninge kvinnojour.

Kort om utbildningen:

Åtta (8) tillfällen som genomförs följande datum: 4/9, 18/9, 2/10, 16/10, 30/10, 13/11, 27/11 och 11/12.

Tid: 18.00-21.00.

Plats: Gamla kommunhuset, Runstensvägen 11 i Handen.

Utbildningen är kostnadsfri.

Anmälan görs till Kim Loeld, Haninge kvinnojour på mejladress: kim.loeld@haningekvinnojour.se.

Skriv ”Utbildning Mäns våld mot kvinnor och barn” i ämnesraden och anmäl dig senast den 14 augusti.

För att säkerställa att dina förväntningar på utbildningen stämmer överens med Haninge kvinnojours förväntningar, har vi som rutin att ordförande och kursledare Kim Loeld ringer upp samtliga anmälda deltagare för en kortare ”intervju”. Du får berätta något om vem du är och varför du vill gå utbildningen. Ange därför ditt telefonnummer i din anmälan.

Välkommen att anmäla dig till kursen i Mäns våld mot kvinnor och barn!

 

Tjejjouren 1 år!

Den första augusti fyllde vår tjejjour ett år, det tänkte vi fira med dunder och brak den 23 september. På schemat står en rap-workshop med ingen mindre än Cleo Missaoui och tidigare på dagen även en workshop i dancehall. Cleo kommer även uppträda på kvällen och efter detta blir det dans till midnatt! Alla unga tjejer och ickebinära i Haninge med omnejd är välkomna!

Evenemanget anordnas tillsammans med Vi unga, vägen ut i Jordbro, Porten – ungkulturhuset i Haninge och våra sponsorer Ica Maxi Haninge och Glitter i Haninge centrum, som fixat så att de som kommer först till eventet får varsin GOODIEBAG!

SCHEMA:

15:00 Dörrarna öppnas

16:00 Dancehall-workshop

18:00 Mat och fika

19:00 Rap-workshop Cleo

20:00 Vägen ut

21:30 Uppträdande Cleo

22:00 DJ och öppet dansgolv

24:00 Slut

PLATS: Ung kulturhuset Portens lokaler – Jordbro kulturhus, Hertigstorg 2

DATUM: 23 september

TID: 15:00–24:00

Se eventet på Facebook

 

Medlemsmöte

Den 17 oktober klockan 18.30–21.00 hälsar vi dig som medlem välkommen till höstens medlemsmöte – ett möte som vi vill ska vara lustfyllt och lärorikt! Det lustfyllda skapar vi gemensamt, vi snackar, vi delar erfarenheter och vi äter och dricker något lätt därtill. Lärandet och inspirationen får vi genom vår stridbara gäst, författaren och journalisten Maria Sveland. Så här beskriver hon sin föreläsning:

”KVINNOHATET – en föreläsning om antifeminism och rasism

På 90-talet ville alla vara feminister, sedan förändrades allt.

Dokumentären Könskriget blev startskottet och en dörröppnare för det alltmer öppna och ogenerade feministhat som präglat debatten de senaste åren och som förvärrades i och med SD:s inträde i politiken. I sin bok Hatet berättar journalisten och författaren Maria Sveland om hur detta möjliggjordes, om feminismens envisa kamp för mänskliga rättigheter och om hur antifeminism och rasism går hand i hand.”

Anmäl dig senast den 10 oktober till kim.loeld@haningekvinnojour.se

Välkommen till Haninge kulturhus den 17 oktober klockan 18.30–21.00.

Maria Sveland föreläser från klockan 19.00.

Om du inte är medlem, bli det! Läs mer om hur du blir det under fliken ”Stöd oss”, ”Medlem”.