Aktuellt

Paneldebatt 30 augusti i Haninges kommunhus

Haninge kvinnojour är synnerligen viktig för Haninge kommun! Våra inbjudna politiker uttryckte samstämmigt att kvinnojouren i Haninge ska ha både ekonomiska och organisatoriska förutsättningar för att bedriva det skyddade boendet. Mäns våld mot kvinnor är inte en partipolitisk fråga, det är en samhällsfråga som samtliga politiska partier bör ta ansvar för gemensamt! Viktigt är också att kvinnojouren, brottsofferjouren och manscentrum har en långsiktig finansiering för att säkerställa trygghet för kommunens invånare. Dessa uttalanden och mycket mer kan du ta del av genom att klicka nedan. Mycket nöje!

Bakom fasaden
En vacker, glänsande fasad med den tjusiga vita villan, de läckra möblerna och foton med de söta barnen kan dölja en grym verklighet med våld och kränkningar. En grym verklighet där mannen misshandlar, förnedrar och kontrollerar kvinnan han lever med. Hon upprätthåller en fasad av den lyckliga, perfekta relationen. Hon ser ingen väg ut ur sitt fängelse!
Kvinnojouren Ellinor i Linköping har tillsammans med Markus Reklambyrå tagit fram filmen Bakom fasaden.
Tjejjouren startar Storasysterprojekt!

Under sommaren och hösten 2018 kommer tjejjouren att erbjuda storasystrar till de stödsökande som är intresserade! En storasyster är en äldre tjej som umgås med en yngre tjej regelbundet. De gör aktiviteter i hop och storasystern ska fungera ungefär som en mentor för sin lillasyster. Hur gör man då för att få en storasyster? Man måste vara mellan 12 och 18 år gammal och identifiera sig som tjej – sedan mejlar man tjejjouren på tjejjour@haningekvinnojour.se och skriver ”Hej! Jag skulle vilja ha en storasyster 2018!”. Sedan är det klart och man får en storasyster. Observera att det är begränsat med platser.

Informationsbroschyrer på flera språk

Vi har tagit fram vår informationsbroschyr på engelska, polska, spanska, turkiska, persiska och arabiska. Kontakta oss gärna på haninge@roks.se om du önskar få en eller flera broschyrer kostnadsfritt.

TACK!

Vi vill tacka våra generösa gåvogivare som under år 2017 hjälpt oss!

Cartel AB
S:t Eskils arbetskrets
Västerhaninge Muskö församling
Arbetskrets Österhaninge församling
Österhaninge församling
Rebeckalogen Maria Sofia
Haninge Centerkvinnor
Vänsterpartiet, Haninge
Haninge Centrumledning
Aurorafonden

De skänkta medlen har främst gjort det möjligt för jouren att erbjuda barnverksamhet.

Tack också till alla privatpersoner som har skänkt pengar, kläder, leksaker, möbler, husgeråd och annat, vilket har bidragit till stor glädje till våra kvinnor och barn.

Ett stort, varmt tack till Lena Helgstedt och Anna Svensson på Curves, Haninge som med stort engagemang och mycket kärlek har samarbetat med oss kring insamling av gåvor till våra boende kvinnor och barn, och ett gemensamt event en kväll i oktober, då vi kunde värva 28 nya medlemmar till vår förening.

Tack till operasångerska Johanna E Martell och pianist Tobias Livheim som pro bono framförde en mycket uppskattad julkonsert i december, vilket genererade en stor julslant till de kvinnor och barn som bodde hos oss över julen.

Tack till Andreas Carlsson som har lagt ner generöst med tid på att uppdatera vår hemsida allteftersom vi har haft önskemål om det.